top of page
  • Photo du rédacteurHubert Halbrecq

IKKS : Een onmiddellijk return on investment



IKKS Belgium gebruikt nu al een jaar het ATS-pakket van Talentsquare om te rekruteren. Het bedrijf heeft voortdurend behoefte aan nieuw talent voor zijn 30 winkels in de Benelux en voor zijn B-to-B activiteit in multimerk modeketens en 14 Inno-warenhuizen. Het kleine team dat instaat voor aanwervingen en human resources was echt op zoek naar een efficiënter manier van werken. Een terugblik.

Als dochteronderneming had IKKS Belgium niet de mogelijkheid haar vacatures op de algemene site van het merk te publiceren. Voor aanwervingen werkte het bedrijf daarom voornamelijk met in mode gespecialiseerde jobsites. “De opmaak, publicatie en follow-up van vacatures zijn echter bijzonder tijdrovend. En als je op meerdere platforms actief bent, vermenigvuldigt zich de tijd. Bovendien ontvingen we sollicitaties via meerdere kanalen, wat op zich ook niet efficiënt was", vertelt Gaëlle Hiquet, Sales Director bij IKKS België.


1. Efficiënter te werk gaan


Gaëlle Hiquet is ook verantwoordelijk voor human resources en recruitment. Ze ging daarom op zoek naar een tool waarmee ze de vacatures van de onderneming via verscheidene kanalen tegelijk kon verspreiden. "Zo ontdekte ik de ATS-oplossing van Talentsquare. Na de uitleg en de offerte die we ontvingen, viel al gauw de beslissing om daarmee in zee te gaan. Aanwerving is een zeer belangrijke hefboom voor de ontwikkeling van IKKS Belgium. Wij stellen echter vast dat aanwerven steeds moeilijker verloopt. En dat fenomeen raakte met de gezondheidscrisis in een stroomversnelling. We moesten dus echt een efficiëntere manier vinden om aan personeel te geraken.


2. Een onmiddellijk return on investment


IKKS heeft in haar zoektocht ook rekening gehouden met de kost van aanwervingen. "De publicatie van vacatures op job boards is erg duur en garandeert nooit dat je relevante sollicitaties ontvangt. Ik had de indruk dat het geld dat wij daar jaarlijks aan spendeerden efficiënter kon worden gebruikt. Met ATS beheersen we beter de aanwervingskosten en kunnen we er de impact van meten", vertelt Gaëlle Hiquet. "De investering rendeert vrijwel onmiddellijk.”


3. Volledig autonoom


Ten opzichte van de basisversie van ATS wilde IKKS een gepersonaliseerde oplossing om haar vacatures te kunnen publiceren op in mode gespecialiseerde job boards. "Dit was heel snel geregeld en vandaag kunnen we onze jobaanbiedingen in een paar klikken via meerdere kanalen verspreiden. Sinds we ATS gebruiken, hebben we een hogere – en snellere – respons op onze vacatures," zegt ze. Bovendien is IKKS Belgium nu volledig onafhankelijk van de groep wat betreft de publicatie van haar werkaanbiedingen.



4. Een echte bereidheid tot samenwerking


"We vonden Talentsquare uitermate bereid om met ons bedrijf samen te werken, onze behoeften te begrijpen en zich aan te passen aan onze eigenheden. Ook al kan hun ATS 'as such’ worden gebruikt, wij kregen van hen een flinke service", besluit ze.


ATS tot uw dienst


Het Applicant Tracking System (ATS) is een krachtig instrument om uw wervingsproces te stroomlijnen en te versnellen. Met deze tool kunt u gemakkelijk uw talentervaring verbeteren, tijd besparen en de beste kandidaten vinden.


Hulp nodig om uw wervingsproces te beheren en automatiseren? We zijn er om u bij te staan!



bottom of page